Bananenbrood is een perfecte gezonde en vooral lekkere traktatie. Wij maakten daarnaast ook nog eens een gezonde en glutenvrije variant. Wees alvast gewaarschuwd, want je nieuwe verslaving ligt op de loer.
Ingrediƫnten |
---|
3 Rijpe bananen |
3 Eieren |
150 Gram amandelmeel of 150 Gram havermoutmeel (let op soms bevat havermoutmeel sporen van gluten) |
50 Gram dadels zonder pit |
Snufje zout |
Anderhalve theelepel bakpoeder |
Handje ongebrande walnoten |
1 Theelepel kaneel |
Bereidingswijze
- Verwarm je over voor op 175 graden
- Stop de bananen en de dadels in je keukenmachine (of gebruik je staafmixer) en meng ze tot een glad beslag
- Klop de eieren met een snufje zout in een andere schaal luchtig op en meng vervolgens met de bananen- en dadelpuree
- Voeg de amandelmeel en de bakpoeder toe en roer goed door tot een glad beslag
- Roer de noten en de kaneel door het beslag. Je kunt er voor kiezen om de noten eerst wat fijner te hakken
- Giet het beslag in een cakevorm en zet de vorm in het midden van de oven
- Je cake is klaar in 45 - 50 minuten. Controleer dit door met een prikker boven in de cake te prikken. Komt deze er schoon uit? Dan is je cake klaar
- Laat je cake afkoelen op een rooster
Tip Word je cake bovenop te donker? Leg er dan een stukje bakpapier overheen