7 redenen waarom kiwi's gezond zijn

Ook altijd al gedacht dat de kiwi uit Nieuw-Zeeland komt? Tegenwoordig groeien ze daar wel, maar oorspronkelijk komt de kiwi uit China, die toen nog Chinese kruisbes werd genoemd. Later, toen de kiwi naar Nieuw-Zeeland werd gebracht, is hij vernoemd naar de kiwi vogel, die ook bruin en rond is. Een kiwi is heel gezond en daarom voor jou 7 redenen waarom kiwi's gezond zijn.

kiwi, is een kiwi gezond, waarom is een kiwi gezond

1. Een kiwi bevat heel veel vitamine C

Echt heel veel. Zo bevat een groene kiwi meer vitamine C dan een sinaasappel of drie citroenen. Ideaal vitamine bommetje bij een verkoudheid of griep dus. 

 

2. Een kiwi bevat weinig calorieën

Een kiwi bevat slechts 57 kilocalorieën per 100 gram, hij is daarom bij uitstek geschikt om toe te voegen aan je dieet als je wil afvallen. 

 

3. Een kiwi is goed voor je hart

Het is bewezen dat mensen die 2 tot 3 kiwi's op een dag eten sommige risicofactoren kan verminderen. Zo verlaagd je bloeddruk, verhoogd het HDL (goede cholesterol), verdund het je bloed en de triglyceriden in het bloed verlagen waardoor het bloedvetprofiel verbetert.

kiwi, groene kiwi, is een kiwi gezond, 7 redenen waarom kiwi's gezond zijn

4. Een kiwi zorgt voor een goede nachtrust

Nog een reden om kiwi's aan je voeding toe te voegen. Een kiwi is een bron van serotonine, welke bijdraagt ​​tot een betere slaap. Het eten van kiwi's zorgt voor een betere slaap efficiëntie en verlengd je totale slaaptijd. 

 

5.Kiwi's zijn goed voor je huid

Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine C en vitamine E. Vitamine E helpt o.a. bij het verminderen van fijne lijntjes en het voorkomen van rimpels. 

 

6. Een kiwi is gezond voor een zwangerschap

Als je zwanger bent kun je niet genoeg kiwi's eten. Het folaat in de kiwi helpt neurale buisdefecten bij ongeboren baby's voorkomen en belangrijk voor de cognitieve groei en de groei van hersenen. 

 

7. Kiwi's verbeteren de vertering van eiwitten

Dat komt door de actinidine die een kiwi bevat, wat een unieke plantenverbinding is die eiwitten afbreekt. Dit is vooral handig als je na het eten van eiwitten het gevoel hebt vol te zitten.