5 x voeding tegen een buikje

Je bent goed bezig, want de kilo's die je kwijt wilde zijn eraf en daardoor tegelijkertijd een hoop centimeters all over. Fijn, maar dat buikje? Dat blijft hardnekkig zitten waar die zit. Daarom 5 x voeding tegen een buikje.

1. Boerenkool

Want boerenkool is een bron van calcium en er is aangetoond dat calcium helpt tegen buikvet. Vooral wanneer vrouwen in de overgang zitten, is het lastig om dat buikje tegen te houden. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die 100 mg calcium per dag tot zich namen, hun buikomtrek met ruim 2,5 cm minder zagen toenemen dan bij vrouwen die minder dan 100 mg calcium  per dag aten. 

 

Daarnaast zou calcium ook helpen bij de regulatie van het hormoon oestrogeen en dit hormoon wordt weer gelinkt aan buikvet. 

 

Ik eet vanavond stamppot boerenkool en jij? 

 

2.Havermout

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die 3 x per dag volle granen aten, 10% minder buikvet hadden dan mensen die dit niet aten. Naast havermout, kies je het best voor bruine rijst of bijvoorbeeld donker brood. Let wel op dat je dit niet combineert met het eten van geraffineerde granen zoals wit brood en witte rijst. Zo doe je het positieve effect van de volle granen helaas teniet. 

 

3. Bonen en Linzen

Ooh M G, laat dit nu net 1 van mijn lievelingsgroente zijn. Bonen en linzen zijn zo veelzijdig, naast chili con carne (hier favoriet), een bonenschotel, bonensalade en linzensoep, kun je ze zelfs verstoppen in je taart, je smoothie of je wraps.

 

Bonen en linzen zitten vol met vezels en dan wel de oplosbare vezels, deze geven niet alleen je metabolisme een boost, maar zijn ook laag in calorieën.

 

4. Paprika

Kies met name voor de groene, gele en oranje variant. Yes I know, die rode kies jij stiekem ook het vaakst, maar doe eens gek. Om de smaak moet je het trouwens niet laten, want ook deze 3 kleuren smaken zoet, fris en knapperig. 

Hoe je meer paprika binnen krijgt? Wij hebben altijd standaard paprika's in huis, en of het nu door een ovenschotel, de macaroni of de chili con carne is, ik snij er meng er snel een extra paprika door. 

 

5. Noten

Eigenlijk alle noten. Waarom? Omdat noten net als vette vis, vol zitten met verzadigde vetten. Net deze vetten stapelen zich niet op rond je middel.